Carolien Omidi

Boeken

signeerfoto 

Het Vuur van Perzië

Titel: Het vuur van Perzië
Auteur: Carolien Omidi
Uitgever: Bakker
Jaar van uitgave: 2003
Pagina’s: 213 pagina’s
ISBN: 978-90-351-2413-4

Als Suzanne’s geliefde Ali plotseling naar zijn geboorteland Iran terugkeert, besluit zij om hem daar te gaan zoeken en te overtuigen terug naar Nederland te komen, dit ondanks dat haar kennissen en familie haar voor gek verklaren. Het lukt Suzanne om in een dorpje Ali’s familie op te sporen, die haar vertellen dat Ali bij een auto-ongeluk is verbrand. Een vriend van Ali, Madjied, heeft echter de theorie dat Ali zijn eigen verdwijning in scène heeft gezet en samen met Madjied weet Suzanne uiteindelijk Ali te vinden. Deze heeft zich aangesloten bij een soefi-orde (hij was van plan een film te maken over het leven van soefi-mysticus Roemi). Suzanne keert alleen naar Nederland terug, beseffend dat Ali daar gelukkig is. Dit vlot geschreven liefdesverhaal, in de ik-vorm, wordt afgewisseld met episodes uit het leven van Roemi, die in de 13e eeuw leefde.

 

Standplaats Teheran

Titel: Standplaats Teheran
Auteur: Carolien Omidi
Uitgever: KIT Publishers
Pagina’s: 240 pagina’s
ISBN: 978-90-6832-799-1

Het is vandaag de dertigste verjaardag van de overwinning van de Islamitische Revolutie. Natuurlijk worden er op het Vrijheidsplein net als in voorgaande jaren vele portretten van ayatollah Khomeini, stichter van de Islamitische Republiek, opgehouden. Nieuw is echter een grote poster van president Ahmadinejad met de tekst Yes, we can! Deze gestolen Obama-leus illustreert de algemene stemming onder de demonstranten annex feestvierders perfect; wat Amerika kan, kan Iran ook. Wij zijn geen tweederangsnatie meer, wij zijn een supermacht! In Van onze correspondent. Standplaats Teheran beschrijft Carolien Omidi hoe het is om te leven en werken als correspondent in Iran. Het is een persoonlijk en journalistiek relaas over indrukken en ervaringen in een land, dat voor haar geen onbekend terrein meer is. Toch blijft ze zich verbazen over de tegenstrijdigheden en schijnbare tegenstellingen in deze unieke maatschappij.

Dit boek is ook bij mij te bestellen. Stuur via het contactformulier een bericht met uw naam,adres, bankgegevens en titel van het gewenste boek. Stort vervolgens 20,95 Euro(inclusief portokosten binnen Nederland) op rekening NL12ABNA 0528632205 t.n.v. C.Omidi-Damen. Indien u een gesigneerd exemplaar wilt, geef dit dan ook aan. Let op: de voorraad is beperkt.

De Miniatuurmeesteres

De miniatuurmeesteres
Auteur: Carolien Omidi
Uitgever: Artemis
Pagina’s: 290 pagina’s
ISBN: 978-90-472-0094-9

 

 

De vijftienjarige Soraya is haar vaders oogappel. Met hem deelt ze haar passie voor schilderkunst. Na zijn overlijden wordt zij tot haar ontsteltenis uitgehuwelijkt aan een oude maar bemiddelde man die de familie van de armoede kan redden. Ze vlucht en vindt onderdak bij een gastvrij gezin een paar dorpen verderop. Soraya sluit vriendschap met de dochter, Adileh, die schilderspullen voor haar weet te bemachtigen. Soraya’s schilderijen zijn dermate goed dat ze in de stoffenwinkel van Adilehs vader de aandacht trekken. Een afgezant van sjah Ismaïl die haar werk ziet laat zelfs weten dat hij de maker graag uitnodigt om als hofschilder aan de slag te gaan. Verkleed als man reist ze af naar het paleis van de sjah in Tabriz, waar haar een even avontuurlijk als moeilijk leven wacht.

Dit boek is ook in het Engels verkrijgbaar via Amazon: The Court Painter

Tevens is het mogelijk bij mij te bestellen. Stuur via het contactformulier een bericht met uw naam,adres, bankgegevens en titel van het gewenste boek. Stort vervolgens 20,95 Euro(inclusief portokosten binnen Nederland) op rekening NL12ABNA 0528632205 t.n.v. C.Omidi-Damen. Indien u een gesigneerd exemplaar wilt, geef dit dan ook aan. Let op: de voorraad is beperkt.